Direktlänk till inlägg 28 november 2013
Ingredienser:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl kallt vatten eller mjölk
Fyllning
1 1/2 mosade bär, sylt eller mos
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper/smörgåspapper i en långpanna som är ca 20x35 cm.
2. Vispa ägg och socker till en tjock och pösig smet.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Rör försiktigt ner mjölblandningen i ägg smeten. Tillsätt vatten.
4. Bred ut smeten jämt i långpannan grädda rulltårtan mitt i ugnen ca 5 min.
5. Kontrolera med en provsticka om kakan är färdig.
6. Strö en msk socker jämt över hela kakan.
7. stjälp upp kakan på bakplåtspapper/smörgåspapper.
8. dra av pappret. Om det inte lossnar kan du pensla pappret med kallt vatten.
9. Bred på fyllningen. Rulla ihop kakan med hjälp av pappret. Låt rulltårtan svalna i pappret med skarven nedåt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
||||
|